Aktuelnosti

Podrška za start-ap preduzeća u okviru "Godine preduzetništva"

business-startup.jpg

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić najavio je juče da će za dve do tri nedelje, u okviru projekta "Godina preduzetništva", početi programi podrške start-ap preduzećima, uz napomenu da su izdvojena značajna sredstva za pomoć preduzetnicima.

Sertić je, učestvujući na skupu u Privrednoj komori Srbije povodom osnivanja Udruženja preduzetnika "Pokreni se za posao", istakao da je, pored 33 programa koje je država pripremila, pristiglo i više od 300 inicijativa kao podrška toj ideji, ali i više od 100 preduzetničkih ideja.

Kada je reč o start-ap programima, on je naveo da je u naredne dve do tri nedelje planirano da započne program koji će se realizovati preko Fonda za razvoj, a koji podrazumeva 30 odsto bespovratnih sredstava.

Drugi program koji će krenuti u to vreme, a koji će biti sproveden preko Razvojne agencije Srbije, uključuje 50 odsto bespovratnih sredstava, a namenjen je pre svega mladima i ženskom i socijalnom preduzetništvu, objasnio je ministar.

Sertić je podsetio na to da je država u cilju konkretne pomoći preduzetnicima opredelila 16 milijardi dinara, što su, kako je ocenio, značajna sredstva.

Prema njegovim rečima, od toga je četvrtina sredstava bespovratna pomoć, odnosno 4,4 milijarde dinara, a veliki deo tog novca namenjen je početnicima, ženama i socijalnom preduzetništvu.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...