Aktuelnosti

ZAVRŠNA KONFERENCIJA TVINING PROJEKTA "DALJI RAZVOJ ZAŠTITE KONKURENCIJE U REPUBLICI SRBIJI"

Reforme-retraites-trois-impacts-PME-F.jpg

Završnom onlajn konferencijom okončan je Tvining projekat Evropske unije "Dalji razvoj zaštite konkurencije u Republici Srbiji" koji zajednički realizuju Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije i Regulatorno telo za zaštitu konkurencije Republike Italije kao Tvining partner.

Cilj projekta je bio da se njegovom realizacijom, pruži doprinos procesu daljeg usklađivanja nacionalnog zakonodavstva u oblasti zaštite konkurencije sa pravom Evropske unije, njegovom efikasnom sprovođenju i povećanju svesti o pravu i politici zaštite konkurencije među svim relevantim akterima.

Među najvažnijim rezultatima projekta su izrada preporuka za dalje usklađivanje nacionalnog zakonodavstva, unapređenje kapaciteta Komisije za zaštitu konkurencije, sudstva, državnih službenika i tržišnih operatera i regulatora za praktičnu primenu prava konkurencije i podizanje svesti javnosti o politici zaštite konkurencije i primena održivih mera njenog zastupanja.

Projekat "Dalji razvoj zaštite konkurencije u Republici Srbiji” je realizovan u okviru Tvining inicijative Evropske komisije, u cilju podrške zemljama kandidatima da ojačaju svoje administrativne i sudske kapacitete za implementaciju prava Evropske unije. Njegova vrednost je milion evra i realizovan je od januara 2019. godine do jula 2021. godine. Telo za ugovaranje je Ministarstvo finansija, odnosno Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...