Aktuelnosti

Državna revizorska institucija održala predavanja „Finansijsko izveštavanje jedinica lokalne samouprave”

bojic-revizija.jpg

Nepravilnosti u oblasti javnih nabavki, rashoda za zaposlene, preuzetih obaveza i potraživanja, bile su neke od tema u okviru predavanja „Finansijsko izveštavanje jedinica lokalne samouprave” koje su u Aranđelovcu od 13. do 16. avgusta održali predstavnici Državne revizorske institucije za odgovorna lica u gradskim i opštinskim upravama Srbije.

Na skupu su govorili predsednik Državne revizorske institucije i generalni državni revizor dr Duško Pejović, vrhovni državni revizor u Sektoru broj 2 Stojanka Milovanović, državni revizor Marko Strugarević i predstavnica Ministrastva finansija Vesna Jovičić.

Predavanju je prisustvovalo oko 450 predstavnika iz 135 gradova i opština i to gradonačelnika i predsednika opština, načelnika gradskih, odnosno opštinskih uprava, načelnika za finansije i budžet, internih revizora i šefova računovodstva, kao i direktora javnih komunalnih preduzeća.

Na skupu je bilo reči i o strateškom planiranju i sprovođenju poslerevizionog postupkakod lokalnih vlasti i javnih komunalnih preduzeća, planiranju i pripremi budžeta lokalnih vlasti i uključivanju javnosti u planiranje budžeta, značaju finansijskog upravljanja i kontrole i interne revizije za jedinice lokalne samouprave, kao i o dosadašnjim iskustvima DRI tokom sprovođenja revizije finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja lokalnih vlasti i javnih komunalnih preduzeća.

 Predavanje su zajednički organizovali Državna revizorska institucija i Program za razvoj Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNDP), u okviru projekata „Unapređenje revizije opština radi odgovornosti i efikasnosti u upravljanju javnim finansijama“ koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...