Aktuelnosti

Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama u Srbiji

c_aboutus.png

Ambasada Kraljevine Švedske i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) predstavili su danas novu platformu za odgovorno upravljanje javnim finansijama u Srbiji, u prisustvu predstavnika partnerskih insitucija – Ministarstva finansija, Državne revizorske institucije, Uprave za javne nabavke, Poreske uprave i Stalne konferencije opština i gradova (SKGO). Navedene institucije će zajedno raditi na jačanju vladavine prava i primeni evropskih standarda iz oblasti javnih finansija što će rezultirati boljem planiranju budžeta, poboljšanju usluga poreskih službi, povećanju naplate poreza i prihoda, efikasnijoj javnoj nabavci, kao i većoj transparentnosti u upravljanju javnim finansijama.

Nova platforma razvija se u okviru dvogodišnjeg projekta vrednog 3 miliona dolara, koji finansira Vlada Kraljevine Švedske, a sprovodi UNDP. Projekat predstavlja nastavak podrške Kraljevine Švedske Srbiji za odgovornije upravljanje javnim finansijama, na putu priključenja Evropskoj uniji.

Projekat, između ostalog, predstavlja nastavak pružanja podrške Upravi za javne nabavke u poboljšanju alata i promovisanju primene kriterijuma ekonomski najpovoljnije ponude u javnim nabavkama, ali će se odnositi i na jačanje kapaciteta naručilaca i ponuđača, a sve u cilju povećanja efikasnosti, konkurentnosti i transparentnosti postupaka javnih nabavki.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...