aSTtDpsNyTVhKSxHNyNt-HIgkPziKT_z_1.jpg

Prihvaćen predlog DRI o maksimalnom broju zaposlenih u 2019. godini

Članovi Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Narodne skupštine razmotrili su, a onda i prihvatili predlog Državne revizorske institucije (DRI) da maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u DRI u 2019. godini bude 426.

Obrazlažući Predlog za utvrđivanje maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme, potpredsednica DRI dr Bojana Mitrović je rekla da su u DRI sistematizovana 83 radna mesta sa 426 izvršilaca. Po njenim rečima, 31. decembra 2018. godine DRI je imala 311 zaposlenih, a 18. marta 310. Kadrovskim planom DRI, na koji je Ministarstvo finansija dalo saglasnost, predviđeno je da 31. decembra 2019. godine DRI ima 329 zaposlenih.

Želimo, pre svega, da iz godine u godinu povećavamo broj subjekata revizije, da širimo obuhvat revizije. Zatim, da izradimo veći broj kvalitetnih izveštaja o reviziji, da preporukama otklonimo nepravilnosti i da pokrećemo inicijative za izmenu propisa i zakona koji mogu da proizvedu negativne posledice i dovedu do neplaniranih rezultata, istakla je dr Mitrović.

Ona je podsetila da Akcioni plan za sprovođenje Strategije reforme javne uprave u Republici Srbiji za period od 2018-2020. godine predviđa jačanje kapaciteta DRI i unapređenje uslova rada kroz povećanje broja zaposlenih i trajno rešavanje problema sa prostorijama za rad.

Osim potpredsednice dr Bojane Mitrović, sednici Odbora, ispred DRI, je prisustvovala i načelnica Službe za ljudske resurse Milena Stojinović.

Članovi Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, osim za DRI, razmatrali su i predloge za utvrđivanje maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme za 2019. godinu za Regulatorno telo za elektronske medije, Agenciju za borbu protiv korupcije, Agenciju za energetiku Republike Srbije i Narodnu skupštinu Republike Srbije.


Pitajte nas