Aktuelnosti

Fond za razvoj odobrio prve kredite za početnike

510x320_107479-ministarstvo_privrede_logo.jpg

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Upravni odbor Fonda za razvoj na današnjoj sednici odobrio prva četiri kredita za početnike u ukupnom iznosu od 12,6 miliona dinara, od čega 3,8 miliona dinara čine bespovratna sredstva, a ostatak su povoljni krediti.

Sredstva su odobrena po programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, koji se realizuje u cilju sistemske podrške sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika.

Pomenuti program je jedan od 33 programa u okviru programa Vlade „Godina preduzetništva“.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 odsto kredita Fonda.

Upravni odbor Fonda će u narednom periodu, jednom mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Takođe, ovaj odbor je odobrio još 27 povoljnih kredita po sopstvenim programima koje realizuje u "Godini preduzetništva" za podršku investicijama, nabavku trajnih obrtnih sredstva i održavanje tekuće likvidnosti.

Sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu Fonda za razvoj.

Spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava biće objavljen na sajtu www.godinapreduzetnistva.rs, odmah nakon ispunjenja svih potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita, dodaje se u saopštenju.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...