Aktuelnosti

Objavljeni Godišnji izveštaj o poslovanju privrede u 2021. godini i Izveštaj o STO NAJ...privrednih društava u 2021. godini

download_(5).jpg

Agencija za privredne registre danas je objavila publikacije Godišnji izveštaj o poslovanju privrede u 2021. godini i Izveštaj o STO NAJ... privrednih društava u 2021. godini, koje su sačinjene na osnovu preliminarne zbirne obrade podataka iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2021. godinu.

Godišnji izveštaj sadrži analizu uspešnosti poslovanja i finansijskog položaja za 106.219 privrednih društava, kao i za 1.494 ustanove i 113.370 preduzetnika. Pored analize privrednih kretanja na ukupnom nivou, poseban osvrt je dat sa aspekta koncentracije finansijskih performansi prema sektorima i veličini privrednih društava, a data je i analiza poslovanja određenih segmenata privrednih društava – javnih preduzeća i privrednih društava u stečaju i likvidaciji.

Izveštaj o STO NAJ... privrednih društava pripremljen je nakon analize i rangiranja podataka za 106.219 društava uzimajući u obzir uspešnost poslovanja – liste prema poslovnim prihodima i neto dobitku, zatim vrednost finansijskih kapaciteta – liste prema poslovnoj imovini i kapitalu, kao i iskazane gubitke – liste prema neto gubitku i ukupnom gubitku.  

Kratak osvrt na poslovanje privrede na ukupnom nivou i STO NAJ... privrednih društava možete pročitati ovde.

Godišnji izveštaj o poslovanju privrede u 2021. godini i Izveštaj o STO NAJ... privrednih društava u 2021. godini, sa pratećim prezentacijama objavljeni su u okviru dela Finansijski izveštaji – Publikacije/ Godišnji izveštaji o poslovanju pravnih lica, preduzetnika i ekonomskih celina, odnosno Finansijski izveštaji – Publikacije/ STO NAJ... privrednih društava.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...