Aktuelnosti

Objavljena publikacija „Kompetencije internih revizora u javnom sektoru“

revizija.jpg

U okviru projekta „Odgovorna platforma za upravljanje javnim finansijama“ koji finansira SIDA, a implementira UNDP, u saradnji sa Centralnom jediniciom za harmonizaciju (CJH) Ministarstva finansija pripremljena je publikacija – Kompetencije internih revizora u javnom sektoru.

Publikacija daje smernice organizacijama javnog sektora za izbor kvalitetnih kandidata za rad u internoj reviziji. Namenjena je organizacijama koje planiraju da zaposle, odnosno popune, radna mesta internih revizora.  

Veoma je značajno da se u ovoj oblasti rada prepoznaju stručni i motivisani pojedinci koji su spremni da se zalažu za vrednosti javnog sektora. Prepoznavanje ključnih kompetencija za rad na poslovima interne revizije u javnom sektoru, uslov je za profesionalnu selekciju i zadržavanje kadrova na tim radnim mestima.

Ova publikacija upravo treba da pomogne rukovodiocima u javnom sektoru da prepoznaju najvažnije kompetencije za rad na poslovima interne revizije i da im pruže osnovna uputstva za primenu modela kompetencija u procesu regrutacije, selekcije i zadržavanja zaposlenih na ovim radnim mestima. 

Glavna poruka publikacije je: uložite u internu reviziju - isplatiće vam se.

 
Publikacija - kompetencije internih revizora u javnom sektoru
 


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...