Aktuelnosti

Doneta odluka o raspodeli sredstava za nerazvijene opštine

1280x0_Subvencije-za-nerazvijene-opstine-foto-Wikipedia-Z-Cvetkovic.jpg

Kabinet ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva doneo je Odluku o raspodeli sredstava za program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Srbije za 2021. godinu, koje prema stepenu razvijenosti spadaju u četvrtu kategoriju, odnosno čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto.
 
Program je osmišljen kako bi se omogućio brži razvoj nerazvijenih opština, a samim tim i ubrzao ekonomski rast Srbije. Sredstva su usmerena za realizaciju projekata u okviru Programa jedan, koji se odnosi na izradu projektno-tehničke dokumentacije, i Programa dva, koji podrazumeva unapređenje infrastrukturnih kapaciteta.

Za Program jedan odobrena su sredstva u iznosu od 69,971,099.20 dinara, dok su za Program dva odobrena sredstva u iznosu od 249.774,01 dinar, odnosno ukupna cifra od 319,745.21 dinara.

Tončev je tim povodom istakao da je izuzetno ponosan na to što je završen javni konkurs za program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština i doneta odluka o raspodeli sredstava.

On je ukazao na to da su na konkursu učestvovale sve opštine iz četvrte kategorije, odnosno 44 lokalne samouprave.

Zahvaljujući izuzetnom vođenju celog procesa od strane Kabineta, sve je sprovedeno u roku, bez ikakvih problema. Sada će jedinice lokalne samouprave biti u mogućnosti da se posvete rešavanju problema koji su navedeni kao najznačajniji, a samim tim i da se polako, ali konkretno, krene sa unapređenjem stanja u  nerazvijenim opštinama, objasnio je ministar.

Tončev je iskazao zahvalnost svim opštinama na tome što su pokazale želju da zajedno utičemo na što brži i bolji oporavak nerazvijenih delova naše zemlje.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...