Aktuelnosti

12. Poziv za apliciranje za sredstva Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost

img_1135_(1).jpg

Rok za slanje prijava je 16. jun 2021. do podneva.

Unesko je raspisao 12. Poziv za apliciranje za sredstva Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost koji je uspostavljen Konvencijom o zaštiti i unapređenju raznolikosti kulturnih izraza i podržava jačanje dinamičnog kulturnog sektora u zemljama u razvoju.

Pravo prijave imaju organi javnih vlasti, javne institucije i nevladine organizacije iz zemalja u razvoju koje su članice Konvencije 2005, kao i međunarodne nevladine organizacije registrovane u zemljama potpisnicama.

Projekti moraju dovesti do strukturnih promena kroz: uvođenje i/ili razradu praktičnih politika i strategija koje imaju direktan i strukturni uticaj na stvaranje, proizvodnju, distribuciju i pristup raznolikim kulturnim izrazima, jačanje veština u javnom sektoru i organizacijama civilnog društva za podršku održivim lokalnim i regionalnim kulturnim industrijama i tržištima u zemljama u razvoju.

Svi projekti bi u krajnjem ishodu trebalo da doprinesu održivom kreativnom ekosistemu i Agendi Ujedinjenih nacija o održivom razvoju do 2030. godine.

Maksimalni iznos sredstava koji se može potraživati po projektu je 100.000 američkih dolara. Period implementacije projekata je između 12 i 24 meseca, sa početkom realizacije najranije od aprila 2022. godine. Na konkurs se aplicira preko linka: https://en.unesco.org/creativity/ifcd/apply.

Rok za slanje prijava je 16. jun do podneva, a detaljne informacije se nalaze na linku: https://en.unesco.org/creativity/calls/call-applications-international-fund-cultural.

Ove godine, Fond se pridružuje proslavi Međunarodne godine kreativne ekonomije za održivi razvoj pozivom za izradu projekata koji imaju za cilj da doprinesu kreativnoj ekonomiji u zemljama u razvoju, koje su potpisnice Konvencije iz 2005. godine.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...