Aktuelnosti

Počela prijava za dodelu inovacionih vaučera

inovation.jpg

 

Fond za inovacionu delatnost pozvao je sva mala i srednja preduzeća u Srbiji da se prijave za dodelu inovacionih vaučera. Vaučeri služe za dobijanje usluga od strane organizacija koje se bave naučno-istraživačkim radom.

Inovacioni vaučer, kako se navodi u saopštenju, preduzeća mogu da koriste za rešavanje tehničkog i tehnološkog problema do kog su došli u svom poslovanju.

Vaučeri su namenjeni za transfer naučnih, tehnoloških ili inovativnih usluga sa kojima se te organizacije do sada nisu sretale.

Inovacionim vaučerom se finansira do 60% ukupnih troškova tih usluga, maksimalno do 800 hiljada dinara, ne uključujući PDV (porez na dodatu vrednost).


Jednom podnosiocu prijave mogu da budu odobrena najviše dva inovaciona vaučera, u maksimalnom iznosu od 1,2 miliona dinara.

Odobreni inovacioni vaučer se mora iskoristiti u roku od šest meseci.

Inovacioni vaučeri dodeljivaće se po redosledu pristiglih prijava, u roku od sedam dana od dana dostavljanja prijave koje se podnose putem portala Fonda za inovacionu delatnost.

Javni poziv za dodelu inovacionih vaučera otvoren je sve do utroška opredeljenih sredstava koja iznose 117 miliona dinara, a obezbeđena su u okviru budžeta Srbije.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...