Aktuelnosti

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2019. godinu.

Edukacija-03.jpg

Rok za podnošenje prijava je 20 dana od dana objavljivanja Javnog poziva u „Službenom glasniku Republike Srbije” odnosno do 7. marta 2019. godine.

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku raspisao je danas Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2019. godinu. Pravo učešća imaju opštine i gradovi, a uslov je da jedinice lokalne samouprave u sopstvenim budžetima imaju predviđena sredstva za sprovođenje predloženih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije i populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa ciljevima i namenama ovog poziva.

Bespovratna sredstva namenjena su za sufinansiranje onih mera koje se odnose na ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta, usklađivanje rada i roditeljstva, snižavanje psihološke cene roditeljstva, promociju zdravlja i reproduktivnog zdravlja, borbu protiv neplodnosti, kao i populacionu edukaciju.

Za ovu namenu iz budžeta je obezbeđeno 650 miliona dinara, što je za 150 miliona više u odnosu na 2018. godinu, i čak pet puta više sredstava u odnosu na 2017. godinu. Kada je 2017. godine prvi put raspisan Javni poziv finansirano je 15 jedinica lokalne samouprave u iznosu od 130 miliona dinara, a u 2018. godini 61 gradu i opštini dodeljena su sredstva u iznosu od 500 miliona dinara.

Rok za podnošenje prijava je 20 dana od dana objavljivanja Javnog poziva u Službenom glasniku Republike Srbije, odnosno do 7. marta 2019. godine.

Više detalja o Javnom pozivu, neophodnoj dokumentaciji i načinu prijavljivanja dostupno je na internet stranici Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku (www.mdpp.gov.rs), kao i u Službenom glasniku Republike Srbije (,,Službeni glasnik RS” br. 10/2019).

 Преузмите документ Јavni poziv 2019.

 Преузмите документ  Obrazac prijave 2019.

 Преузмите документ  Uredba 2019.

 Преузмите документ Program javnog poziva 2019.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...