Aktuelnosti

Konkurs "Original Pitching Day" za najbolju startap ideju na temu tehnološke inovacija u službi čoveka

it_preduzetnici_konkurs_original_pitching_day_plakat_27082018_foto_promo.jpg
Konkurs je otvoren do 10. septembra

Fondacija "Novak Đoković" i magazin Original raspisali su konkurs "Original Pitching Day" za najbolju startap ideju na temu tehnološke inovacija u službi čoveka.

Pobednički tim obezbeđuje direktan plasman na "Google Launchpad" događaj, kao i podršku u daljem razvoju projekta - kroz sistem mentorstva, učešća u Startit akademiji i besplatan radni prostor.

"Google Launchpad" predstavlja šestomesečni program usavršavanja mentorstva i podrške Gugl korporacije koju ona sprovodi u svom sedištu u Kaliforniji.

"Porast broja IT preduzetnika u Srbiji poslednjih godina nas je ohrabrio da ponudimo onima koji kreiraju nova rešenja šansu da pristupe ljudima i zajednici koja može da im pomogne u daljem razvoju ideja. Mi verujemo da tehnologija može da menja svet, i ovim takmičenjem želimo da podstaknemo ovaj trend i podržimo mlade i talentovane ljude koji imaju dobre ideje", rekla je direktorka magazina Original i nacionalna direktorka Fondacije "Novak Đoković" Jelena Đoković.

Najboljih deset timova svoje projektne zadatke predstaviće ekspertima i žiriju, ali i brojnim investicionim fondovima, akceleratorima i habovima, navode organizatori. 

Finale se održava 3. oktobra u Startit centru u Beogradu, koji je zvanični partner takmičenja. 

"Original Pitching Day" podržali su i Privredna komora Srbije, Naučno-tehnološki park i organizacija za društveno preduzetništvo "Razlivalište". Takmičenje predstavlja jedan od delova konferencije "Dare to Be Original" koja za cilj ima promociju preduzetništva mladih u Srbiji. 

Konferencija će biti održana 2. i 3. oktobra u Beogradu, a konkurs je otvoren do 10. septembra. 

Učesnici mogu da se prijave individualno ili u timu koji može činiti najviše četiri člana, putem sajta konferencije "Dare to Be Original" (https://www.daretobeoriginal.org/pitching-day/), a organizatori navode da će prilikom izbora najbolje ideje, kriterijumi biti "autentičnost, održivost, kao i nivo njenog pozitivnog uticaja na pojedinca i društvo". 


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...