Aktuelnosti

Skupština Srbije usvojila Zakon o privrednim komorama

Writing-a-book.jpg
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas Zakon o privrednim komorama, prema kome će od 1. januara 2017. godine biti obavezno članstvo u Privrednoj komori Srbije, kao i plaćanje članarine koju utvrdi Skupština te institucije. Prema Zakonu o privrednim komorama, privrednici će u buduće plaćati samo jednu članarinu u skladu sa svojim ekonomskim interesima, a odluku o visini članarine će donositi privreda.
"Dakle, ni vlada ni bilo ko drugi nego sami privrednici i u tom smislu će biti jedan ceo niz različitih podsticaja, odnosno elemenata koji će uticati na to kakav će taj odnos da bude, ali je jako važna stvar da će prvo biti daleko manji iznos za sve kompanije koje plaćaju danas članarinu", rekao je ministar privrede Željko Sertić u skupštinskoj raspravi. Dodao je da je druga važna stvar što će to na vrlo jednostavan i transparentan način to biti raspoređeno među članicama komorskog sistema.
Privredna komora Srbije i njene članice u budućnosti će moći na potpuno drugačiji način da definišu sistem javnih ovlašćenja, pa tako, na primer, privrednici iz unutrašnjosti više neće morati dokumenta koja su im potrebna za obavljanje posla da predaju u Beogradu, nego će to moći da urade u najbližoj komori.

Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...