Aktuelnosti

Branislav Bogaroški uručio novih 98 ugovora za navodnjavanje u AP Vojvodini

navodnjavanje6.jpg

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški uručio je danas još 98 ugovora registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, za sufinansiranje projekata u okviru nabavke opreme za navodnjavanje novih više od hiljadu hektara na teritoriji AP Vojvodine.
Ovo je sedmo po redu potpisivanje ugovora za bespovratna sredstva namenjena navodnjavanju, a od početka godine već su uručena 523 ugovora po ovom konkursu. Sredstva su namenjena za izgradnju eksploatacionih bunara i nabavku opreme za njih, za linije za navodnjavanje i izgradnju cevovoda.

„Ukupno 317 miliona naših sredstava je opredeljeno za ovu namenu i sva će biti utrošena“, izjavio je potpredsednik Branislav Bogaroški. „Kada se gledaju zajedničke investicije- naše i investicije poljoprivrednika, to znači da će ove godine preko 850 miliona dinara biti uloženo u navodnjavanje i više od 5.000 hektara pod novim sistemima.“
Bogaroški je veoma zadovoljan ovogodišnjim rezultatima konkursa za navodnjavanje, jer se radi o jednom od najbitnijih programa koji sprovodi Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. Naime, interesovanje za ova sredstva je bilo veliko, o čemu svedoči podatak da ih je dobilo više od 600 korisnika.

Branislav Bogaroški je najavio da se u narednih nekoliko dana privode kraju svi ovogodišnji programi.
„Očekujemo da će preko dve milijarde dinara biti uloženo, što direktno u registrovana poljoprivredna gazdinstva, što zajedno sa lokalnim samoupravama u kanalske mreže i sisteme za navodnjavanje“, rekao je Bogaroški.


Pitajte nas

Pozovite nas na +381 21 3000-307 ili nam pošaljite E-mail na office@javnefinansije.rs Pišite nam...